Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk.
Szedjük rózsákra a brokkolit, és sós, forró vízben (lefedve) kb. 5 perc alatt főzzük roppanósra. Szűrőkanállal szedjük át egy tálba, amibe előzőleg jéghideg vizet tettünk (ezzel meggátoljuk, hogy a brokkoli tovább főjön, és a színe is szép élénk marad). A hideg vízből kiszedve hagyjuk lecsepegni.
Kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük. Rádobjuk a darált húst, és lepirítjuk (fehéredésig). Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel és fokhagymakrémmel ízesítjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd lefedjük, és puhára főzzük.
A rizst kétszeres mennyiségű vízzel puhára főzzük. Ha a hús megpuhult, és elfőtt a leve, adjuk hozzá a rizst, és jól keverjük össze.
Egy közepes méretű tepsit vékonyan kenjünk ki vajjal. Az aljára osszuk el egyenletesen a már lecsepegett brokkolit. Kissé sózzuk meg, majd fedjük be a rizses-húsos keverékkel.
A tejfölt a tojással keverjük simára, és kenjük rá a tetejére, majd reszelt sajttal fedjük be.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Valahogy a család mostanában nem kedveli köretként a rizst, de valami más hozzávalóval kombinálva duzzogva, de elfogyasztja :-) Megláttam egy szép brokkolit a boltban, és akkor már tudtam, hogy egy tepsis ételt fogok belőle készíteni. Némi hús és rizs társaságában finom fogás lett belőle.