Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos káposzta variáció recept

Húsos káposzta variáció
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg savanyú káposzta
    • 1 kg sertés oldalas (lehet más húsrész is)
    • 30 dkg füstölt kolbász
    • 1 vöröshagyma
    • 6-7 gerezd fokhagyma
    • 2 babérlevél
    • 1 kk egész bors
    • 1 tk só
    • 3 ek étolaj
    • 1 tk fűszerpaprika

    Zsemlékhez:

    • 1 kg sima liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 1 ek tejföl
    • 1 ek szilárd sertészsír
    • csipet só
    • langyos víz
    • csipet cukor

    Tálaláshoz:

    • tejföl

    Elkészítése:

    Az élesztőt a csipet cukorral egy kevés langyos vízben hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval, belemorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a tejfölt, a felfutott élesztőt, és annyi langyos vizet adunk még hozzá, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát tudjunk dagasztani. Letakarva, meleg helyen pihentetjük.

    Az oldalast feldaraboljuk. A fokhagymával, a vöröshagymával, egész borssal, babérral és sóval egy edénybe tesszük. Felöntjük vízzel, és kb. 60-70 percig főzzük.

    A savanyú káposztát kissé átmossuk, ha nagyon szálas, akkor szeletelünk rajta. Egy edényben olajat hevítünk, rádobjuk a káposztát, fűszerpaprikával megszórjuk, és időnként megkeverve félpuhára pároljuk (kb. 30-35 perc). Ha elfő a leve, egy kevés vízzel pótoljuk.

    Egy nagyobb tepsi aljára halmozzuk a megpárolt káposztát. Ráhelyezzük a megfőtt húsdarabokat. A húsok közé helyezzük a felkarikázott kolbászt is.

    Az időközben megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, 12 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiket kigömbölygetjük, és elhelyezzük a húsok tetején. Egy éles késsel keresztben bevagdossuk a bucik tetejét. Alufóliával lefedjük a tepsi tetejét.

    180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percet sütjük. Ekkor levesszük a tetejéről a fóliát, és további 10-12 percet sütjük, amíg a zsemlék teteje megpirul.

    Tejföllel tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá