Húsos káposzta variáció recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 kg sertés oldalas (lehet más húsrész is)
- 30 dkg füstölt kolbász
- 1 vöröshagyma
- 6-7 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1 kk egész bors
- 1 tk só
- 3 ek étolaj
- 1 tk fűszerpaprika
Zsemlékhez:
- 1 kg sima liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 ek tejföl
- 1 ek szilárd sertészsír
- csipet só
- langyos víz
- csipet cukor
Tálaláshoz:
- tejföl
Elkészítése:
Az élesztőt a csipet cukorral egy kevés langyos vízben hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval, belemorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a tejfölt, a felfutott élesztőt, és annyi langyos vizet adunk még hozzá, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát tudjunk dagasztani. Letakarva, meleg helyen pihentetjük.
Az oldalast feldaraboljuk. A fokhagymával, a vöröshagymával, egész borssal, babérral és sóval egy edénybe tesszük. Felöntjük vízzel, és kb. 60-70 percig főzzük.
A savanyú káposztát kissé átmossuk, ha nagyon szálas, akkor szeletelünk rajta. Egy edényben olajat hevítünk, rádobjuk a káposztát, fűszerpaprikával megszórjuk, és időnként megkeverve félpuhára pároljuk (kb. 30-35 perc). Ha elfő a leve, egy kevés vízzel pótoljuk.
Egy nagyobb tepsi aljára halmozzuk a megpárolt káposztát. Ráhelyezzük a megfőtt húsdarabokat. A húsok közé helyezzük a felkarikázott kolbászt is.
Az időközben megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, 12 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiket kigömbölygetjük, és elhelyezzük a húsok tetején. Egy éles késsel keresztben bevagdossuk a bucik tetejét. Alufóliával lefedjük a tepsi tetejét.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percet sütjük. Ekkor levesszük a tetejéről a fóliát, és további 10-12 percet sütjük, amíg a zsemlék teteje megpirul.
Tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »