Hozzávalók:
Zsemlékhez:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
Az élesztőt a csipet cukorral egy kevés langyos vízben hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval, belemorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a tejfölt, a felfutott élesztőt, és annyi langyos vizet adunk még hozzá, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát tudjunk dagasztani. Letakarva, meleg helyen pihentetjük.
Az oldalast feldaraboljuk. A fokhagymával, a vöröshagymával, egész borssal, babérral és sóval egy edénybe tesszük. Felöntjük vízzel, és kb. 60-70 percig főzzük.
A savanyú káposztát kissé átmossuk, ha nagyon szálas, akkor szeletelünk rajta. Egy edényben olajat hevítünk, rádobjuk a káposztát, fűszerpaprikával megszórjuk, és időnként megkeverve félpuhára pároljuk (kb. 30-35 perc). Ha elfő a leve, egy kevés vízzel pótoljuk.
Egy nagyobb tepsi aljára halmozzuk a megpárolt káposztát. Ráhelyezzük a megfőtt húsdarabokat. A húsok közé helyezzük a felkarikázott kolbászt is.
Az időközben megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, 12 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiket kigömbölygetjük, és elhelyezzük a húsok tetején. Egy éles késsel keresztben bevagdossuk a bucik tetejét. Alufóliával lefedjük a tepsi tetejét.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percet sütjük. Ekkor levesszük a tetejéről a fóliát, és további 10-12 percet sütjük, amíg a zsemlék teteje megpirul.
Tejföllel tálaljuk.