Húsos káposzta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 80 dkg savanyú, vágott káposzta
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- őrölt bors
- só
- őrölt pirospaprika
- 1 egész fűszerpaprika
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 10-15 dkg rizs
- kb 1 dl paradicsomlé vagy 1 nagyobb egész paradicsom
- babérlevél
- néhány egész bors
- fűszerkömény
- 50 dkg darált hús
Elkészítése:
Az egyik vöröshagymát az olajon, de lehet, zsír is megpirítjuk, félrehúzzuk és 1 evőkanál őrölt pirospaprikát teszünk rá. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a többi fűszert, összekeverjük és felöntjük a paradicsomlével, majd annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Amíg felforr addig összeállítjuk a gombócokat. A darált húst egy mély tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojást, a rizst, 1 kk piros paprikát, borsot, a fokhagymát és vöröshagymát apróra vágva, majd az egészet összegyúrjuk és egyforma nagyságú gombócokat készítünk belőle.
Ha a káposzta felforrt, egyenként belerakjuk a gombócokat és közepes lángon puhára főzzük együtt.
Tejföllel a tetején tálalhatjuk.
Tipp:
Én szoktam a káposztához rakni kb 10 dkg hántolt árpát (gersli), még finomabb és laktatóbb lesz az étel.