Húsos káposzta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 80 dkg savanyú, vágott káposzta
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- őrölt bors
- só
- őrölt pirospaprika
- 1 egész fűszerpaprika
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kb 10-15 dkg rizs
- kb 1 dl paradicsomlé vagy 1 nagyobb egész paradicsom
- babérlevél
- néhány egész bors
- fűszerkömény
- 50 dkg darált hús
Elkészítése:
Az egyik vöröshagymát az olajon, de lehet, zsír is megpirítjuk, félrehúzzuk és 1 evőkanál őrölt pirospaprikát teszünk rá. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a többi fűszert, összekeverjük és felöntjük a paradicsomlével, majd annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Amíg felforr addig összeállítjuk a gombócokat. A darált húst egy mély tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojást, a rizst, 1 kk piros paprikát, borsot, a fokhagymát és vöröshagymát apróra vágva, majd az egészet összegyúrjuk és egyforma nagyságú gombócokat készítünk belőle.
Ha a káposzta felforrt, egyenként belerakjuk a gombócokat és közepes lángon puhára főzzük együtt.
Tejföllel a tetején tálalhatjuk.
Tipp:
Én szoktam a káposztához rakni kb 10 dkg hántolt árpát (gersli), még finomabb és laktatóbb lesz az étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

