Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos cukkini recept

Húsos cukkini
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 3 db egész cukkini
    • 25 dkg füstölt sajt
    • 35 dkg trappista sajt
    • 3 db paradicsom
    • 0,5 kg darált hús
    • 4 gerezd foghagyma
    • 1 fej vörös hagyma
    • 0,5 kg gomba
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:
    A cukkiniket alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd félbe vágjuk őket hosszában. Belsejüket kikaparjuk kanállal, úgy hogy a magok kijöjjenek belőle. Miután kikapartuk jól megmossuk és kiolajozott tepsibe helyezzük őket, ha szükséges a félbevágott cukkinik alját úgy vágjuk, hogy az ne dőljön el. A darált húsból pörköltet készítünk,melybe hagymát, tört foghagymát, kevés őrölt borsot és ízlés szerint durvára őrölt színes borsot teszünk, hogy pikánsabb legyen, sót pirospaprikát is. Amikor a hús már puha beletesszük az apróra vágott csiperke gombát, de csak annyira főzzük össze, hogy a gomba még roppanós legyen, hisz a sütőben tovább fog főni.
    Miután elkészültünk a töltelékkel, azt a kitisztított tepsibe készített cukkinikbe töltjük háromnegyedéig,tetejét lesimítjuk, hogy a kb 3cm szélesre szeletelt füstölt sajtot rá tudjuk helyezni, majd paradicsom karikákat teszünk rá, és végül bőségesen megszórjuk reszelt trappista sajttal. A sütőt 220 fokra melegítem. 10 percnyi sütés után bekenem felvert tojással, majd tovább sütöm még 15-20 percig.

    Sztori: A recept az eljegyzésünkre fogalmazódott meg.:)
    Eredetileg nem terveztem cukkinit feltálalni az eljegyzésünkön, de mivel a maminál ez volt az idény zöldség, így gondoltam ne vesszen kárba kitalálok valami finomat belőle. Anyukám pedig alapból túlzásba vitte a darált hús megvételét, melyet hortobágyinak terveztünk elkészíteni. A vőlegényem amikor megkóstolta azt mondta jó választás! Kérdeztem mi? A menü összeállítása? Azt mondta nem! Az hogy téged veszlek feleségül szeptemberben, remélem majd sok ilyet fogsz nekem még készíteni:) Azt hiszem ennél nagyobb dicséretet aznap nem kaptam a főztömre:)és szerintem is nagyon finom, érdemes kipróbálni, olaszos ízeket idéz:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá