Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc paradicsomszósszal recept

Húsgombóc paradicsomszósszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A húsgombóchoz:

    • 1 kg darált pulykahús
    • 1 csupor rizs félkeményre (al dente) főve
    • 1 nagy fej hagyma nagyon apróra vágva, de inkább reszelve
    • pár gerezd fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mokkáskanál őrölt piros paprika
    • só, őrölt bors
    • ízlés szerint friss, vagy szárított bazsalikom

    A mártáshoz:

    • 500 g paradicsomszósz
    • kevés só, őrölt bors
    • pár gerezd szétnyomott fokhagyma
    • bazsalikom, oregánó
    • kevés liszt, vagy keményítő a sűrítéshez
    • 2 kg krumpli

    Elkészítése:

    A gombócokat, külön főztem. Bele lehetne főzni a paradicsomszószba is, de így szebb lesz a tálalásnál, és semmivel sem igényel több időt. A gombócokat a hozzávalókból, összegyúrjuk. A hozzávalók, megegyeznek a töltött káposzta, vagy a töltött paprika húsos töltelékével, de külön felsorolásra kerülnek. Az összegyúrt húsgombócokat megfőzzük.

    Mivel előfőzött rizst használunk, nem kell túl hosszú ideig vesződni vele. A rizst, pedig a pulykahús, rövidebb ideig történő főzése miatt főztem elő. Ha sertéshússal csináljuk a gombócokat, elő sem kell főzni a rizst.

    A paradicsomszószt is elkészítjük, míg a gombócok főnek. Papírdobozos paradicsompürét használunk, ez elég sűrű, és megfelelően híg is a mártáshoz. Apróra vágott bazsalikom, oregánó leveleket, vagy szárított, morzsolt fűszert teszünk a forrásban lévő paradicsomlébe, valamint nagyon apróra vágott fokhagymát.

    Ha túl lazának találjuk a szószt, kevés lisztet adunk egy kis edénybe, a szószból kivett kis mennyiséggel, csomómentesre keverve, behabarjuk. Ezzel a módszerrel, megfelelő sűrűségűre tudjuk főzni.

    Ezalatt megfőttek a gombócok, és ahogy kivettük őket, ugyanabban a forró vízben, megfőzzük a meghámozott, kockára vágott krumplit is. A vízhez, most adunk egy kevés sót is, mert a krumpli, sokat vesz fel.

    Mikor a krumpli is megfőtt, akár tálalhatunk is. Ha van a kertben, vagy az ablakpárkányon friss bazsalikomlevél, feltétlenül tegyünk a tányérra díszítésként!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá