Húsgombóc paradicsomszósszal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A húsgombóchoz:
- 1 kg darált pulykahús
- 1 csupor rizs félkeményre (al dente) főve
- 1 nagy fej hagyma nagyon apróra vágva, de inkább reszelve
- pár gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mokkáskanál őrölt piros paprika
- só, őrölt bors
- ízlés szerint friss, vagy szárított bazsalikom
A mártáshoz:
- 500 g paradicsomszósz
- kevés só, őrölt bors
- pár gerezd szétnyomott fokhagyma
- bazsalikom, oregánó
- kevés liszt, vagy keményítő a sűrítéshez
- 2 kg krumpli
Elkészítése:
A gombócokat, külön főztem. Bele lehetne főzni a paradicsomszószba is, de így szebb lesz a tálalásnál, és semmivel sem igényel több időt. A gombócokat a hozzávalókból, összegyúrjuk. A hozzávalók, megegyeznek a töltött káposzta, vagy a töltött paprika húsos töltelékével, de külön felsorolásra kerülnek. Az összegyúrt húsgombócokat megfőzzük.
Mivel előfőzött rizst használunk, nem kell túl hosszú ideig vesződni vele. A rizst, pedig a pulykahús, rövidebb ideig történő főzése miatt főztem elő. Ha sertéshússal csináljuk a gombócokat, elő sem kell főzni a rizst.
A paradicsomszószt is elkészítjük, míg a gombócok főnek. Papírdobozos paradicsompürét használunk, ez elég sűrű, és megfelelően híg is a mártáshoz. Apróra vágott bazsalikom, oregánó leveleket, vagy szárított, morzsolt fűszert teszünk a forrásban lévő paradicsomlébe, valamint nagyon apróra vágott fokhagymát.
Ha túl lazának találjuk a szószt, kevés lisztet adunk egy kis edénybe, a szószból kivett kis mennyiséggel, csomómentesre keverve, behabarjuk. Ezzel a módszerrel, megfelelő sűrűségűre tudjuk főzni.
Ezalatt megfőttek a gombócok, és ahogy kivettük őket, ugyanabban a forró vízben, megfőzzük a meghámozott, kockára vágott krumplit is. A vízhez, most adunk egy kevés sót is, mert a krumpli, sokat vesz fel.
Mikor a krumpli is megfőtt, akár tálalhatunk is. Ha van a kertben, vagy az ablakpárkányon friss bazsalikomlevél, feltétlenül tegyünk a tányérra díszítésként!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »