Húsgombóc paradicsom mártással recept
Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 50 dkg darált hús
- 2 kk pirospaprika
- 1 kicsi fej vöröshagyma apró kockára vágva
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6-7 dkg főtt rizs
- só
- bors
Paradicsom mártáshoz:
- 1 üveg házi paradicsom szósz
- 1 dl olaj
- 2-3 ek liszt
- őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A gombóc hozzávalóit összegyúrom és gombócokat formálok belőle.
A paradicsom szószt felteszem főni, majd amikor forr beleteszem a gombócokat,és lassú forrás mellett készre főzöm.
Az olajat felteszem egy fazékba,hozzáadom a lisztet egy kis apróra vágott vöröshagymát. Amikor zsemleszínű a rántás hozzáadom a pirospaprikát, felöntöm vízzel és beleöntöm a paradicsom lébe. Sózom és lassan felforralom. A paradicsom mennyiségét mindenki ízlése szerint tegye.A végén megcukrozom.
Vízben főzött burgonyát adtam mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

