Húsgombóc paradicsom mártással recept
Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 50 dkg darált hús
- 2 kk pirospaprika
- 1 kicsi fej vöröshagyma apró kockára vágva
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6-7 dkg főtt rizs
- só
- bors
Paradicsom mártáshoz:
- 1 üveg házi paradicsom szósz
- 1 dl olaj
- 2-3 ek liszt
- őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A gombóc hozzávalóit összegyúrom és gombócokat formálok belőle.
A paradicsom szószt felteszem főni, majd amikor forr beleteszem a gombócokat,és lassú forrás mellett készre főzöm.
Az olajat felteszem egy fazékba,hozzáadom a lisztet egy kis apróra vágott vöröshagymát. Amikor zsemleszínű a rántás hozzáadom a pirospaprikát, felöntöm vízzel és beleöntöm a paradicsom lébe. Sózom és lassan felforralom. A paradicsom mennyiségét mindenki ízlése szerint tegye.A végén megcukrozom.
Vízben főzött burgonyát adtam mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

