Húsgombóc paradicsom mártással recept

Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 50 dkg darált hús
- 2 kk pirospaprika
- 1 kicsi fej vöröshagyma apró kockára vágva
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-7 dkg főtt rizs
- só
- bors
Paradicsom mártáshoz:
- 1 üveg házi paradicsom szósz
- 1 dl olaj
- 2-3 ek liszt
- őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A gombóc hozzávalóit összegyúrom és gombócokat formálok belőle.
A paradicsom szószt felteszem főni, majd amikor forr beleteszem a gombócokat,és lassú forrás mellett készre főzöm.
Az olajat felteszem egy fazékba,hozzáadom a lisztet egy kis apróra vágott vöröshagymát. Amikor zsemleszínű a rántás hozzáadom a pirospaprikát, felöntöm vízzel és beleöntöm a paradicsom lébe. Sózom és lassan felforralom. A paradicsom mennyiségét mindenki ízlése szerint tegye.A végén megcukrozom.
Vízben főzött burgonyát adtam mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »