Húsgombóc recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kisebb hagyma
- só
- bors
- zsemlemorzsa
Továbbá:
- 5 nagyobb vöröshagyma
- 1-2 ek olaj
- 3 dl víz
- só
- bors
Elkészítése:
A darált húst sózzuk, borsozzuk, az apróra vágott vöröshagymával és a tojással alaposan összegyúrjuk. Annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy jól formázható gombócokat tudjunk készíteni. A gombócokat begyúrjuk, és félretesszük.
5 nagyobb vöröshagymát csíkokra vágunk, olajon megdinszteljük, és 3 dl vizet öntünk rá. Sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a gombócokat, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a gombócok meg nem főnek.
A húsgombóc kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 90 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 4 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.