Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hortobágyi húsos palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    8 db palacsintához:

    • 4 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • 150 g liszt
    • étolaj

    Töltelékhez:

    • 4 csirkecomb
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 kk pirospaprika
    • 3+1 dl tejföl
    • 2 ek rizsliszt

    Díszítéshez:

    • petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A palacsintákhoz a tojásokat, 1 csipet sót és borsot a tejben elhabarjuk és apránként a liszthez keverjük. Csomómentesre kikeverjük. Lefedjük és fél óráig állni hagyjuk.

    A csirkecombokról eltávolítjuk a bőrt és jól megmossuk, majd megtörölgetjük.

    A paprikát és a paradicsomot megmossuk és felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk, majd olívaolajon megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és kevés sót. Felöntjük 1 dl vízzel és 2-3 percig forraljuk. Beletesszük a csirkecombokat, a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Ha elfőtte a levét, vízzel hígítjuk.

    A palacsintákat kevés olajon kisütjük, összesen 8 darab lesz ebből a mennyiségből. Kicsit vastagabbak, mint a normál palacsinta. A kisült palacsintákat letakarjuk és melegen tartjuk.

    Ha elkészült a csirke, a combokat kiemeljük a paprikás léből és hűlni hagyjuk. A 3 dl tejfölben simára keverjük a rizslisztet és a paprikás levét behabarjuk vele. Sűrű lesz. 2 percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt.

    A csirkecombokról leszedjük a húst és aprítógépbe tesszük. Hozzáadunk egy kevéske paprikás mártást és ledaráljuk. Krémes masszává áll össze.

    A palacsinták közepére egy-egy húshalmot teszünk, majd batyuszerűen felhajtjuk. Tűzálló tálba helyezzük a batyukat úgy, hogy kicsit fedjék egymást és középen végigöntözzük a mártással. Betesszük az előmelegített, 180 fokos sütőbe és kicsit átmelegítjük (kb. 10-15 perc). Ekkor kivesszük a sütőből és tejföllel meglocsoljuk, petrezselyemmel díszítjük.

    Melegen tálaljuk!

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá