Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hóemberes pásztortarhonya recept

Hóemberes pásztortarhonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg tarhonya
    • 1 kg krumpli
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 30 dkg kolbász
    • 1 fej vöröshagyma
    • só,bors,őrölt fűszerpaprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • Díszitéshez:1 db csemege uborka,1 db olívabogyó,1 db piros savanyú paprika

    Elkészítése: Vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük,meghintjük pirospaprikával majd beletesszük a megpucolt és apróra felkockázott krumplit.  Felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje majd sózzuk borsozzuk és belepréseljük a megpucolt fokhagymát. Közben hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és folyamatosan pótoljuk a vizet amit elfőtt. Amikor félig megfőtt a krumpli hozzáadjuk a tarhonyát óvatosan összekeverjük öntünk rá még 2 dl vizet és előmelegített sütőbe fedővel letakarva betesszük sülni. Amikor megsült és kicsit kihűlt egy tálba öntjük teszünk rá 5 ek tejfölt és hóember formát alakítunk ki.  Csemege uborkát felkarikázzuk ezek lesznek a gombjai és az orra. Olívabogyó a szemei. Pirospaprikát felcsíkozzuk ez lesz a hóember sálja,szája és a sapkája:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá