Halas rakottas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg tőkehalfilé
- 2 ek olívaolaj
- 2 cm gyömbér
- 0,5 citrom leve
- 0,5 csomag halas fűszerkeverék
- 40 dkg kelbimbó
- 4 sárgarépa
- 1 kaliforniai paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dl főzőtejszín
- 3 dl tejföl
- 3 ek keményítő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
Elkészítése:
A tőkehalfilét kockára vágjuk, és egy kiolajozott tepsi aljára rendezzük.
Meglocsoljuk a citrom lével, ráreszeljük a gyömbért, meghintjük a fűszerkeverék felével.
Rátesszük a kelbimbót, a felszeletelt sárgarépát, a paprikát, és ízlés szerint sózzuk.
Egy tálban összekeverjük a tejszínt, a tejfölt, a tojást, a zúzott fokhagymát, a maradék fűszerkeveréket, a keményítőt, és alaposan elkeverjük.
A tepsiben lévőkre öntjük, az egészet sütőbe toljuk, és 190 fokon 60 perc alatt készre sütjük.
Felszeletelés előtt pihentetjük egy órát.
Párolt rizzsel, vagy önálló egytálételként tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »


