Halas kelkáposztabatyu tejszínes lila hagymával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Kelkáposzta batyuhoz:
- 16 kelkáposzta levél
- 50 dkg tengeri halfilé
- fél citrom leve
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 sárgarépa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár tejföl
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 ek teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1 dl rozé bor
- 5 dkg sajt
- kapor ízlés szerint
- só
- bors
Raguhoz:
- 4 lila hagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A káposztafejről 16 db levelet levágunk, megmossuk, forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és 3-4 percig főzzük. Hideg vízbe szedjük, hagyjuk kihűlni. A leveleken lévő vastagabb szárrészt elvékonyítjuk.
A batyukhoz 2 db levelet egymásra teszünk.
A halat, ha fagyasztott, felengedjük, 1 cm-es kockákra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk.
A sárgarépát apró kockára vágjuk, és az olajon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és tovább pirítjuk, majd a halat is hozzáadjuk, és fehéredésig pirítjuk.
Ha kész, egy tálba öntjük, meghintjük apróra vágott kaporral, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, rozsliszttel és 1 ek tejföllel.
Szétosztjuk a kelkáposztalevelekre, majd becsomagoljuk, mint egy batyut, és olajjal kikent tepsibe helyezzük, szorosan egymás mellé.
A maradék tejfölt rákenjük a batyukra, megszórjuk reszelt sajttal, és aláöntjük a bort.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. A nagyobb kockákra vágott lila hagymát a vajon 3-4 percig dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk a tejszínnel. 1-2 percig forraljuk, majd a batyukkal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »