Halas kelkáposztabatyu tejszínes lila hagymával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Kelkáposzta batyuhoz:
- 16 kelkáposzta levél
- 50 dkg tengeri halfilé
- fél citrom leve
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 sárgarépa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár tejföl
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 ek teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1 dl rozé bor
- 5 dkg sajt
- kapor ízlés szerint
- só
- bors
Raguhoz:
- 4 lila hagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A káposztafejről 16 db levelet levágunk, megmossuk, forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és 3-4 percig főzzük. Hideg vízbe szedjük, hagyjuk kihűlni. A leveleken lévő vastagabb szárrészt elvékonyítjuk.
A batyukhoz 2 db levelet egymásra teszünk.
A halat, ha fagyasztott, felengedjük, 1 cm-es kockákra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk.
A sárgarépát apró kockára vágjuk, és az olajon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és tovább pirítjuk, majd a halat is hozzáadjuk, és fehéredésig pirítjuk.
Ha kész, egy tálba öntjük, meghintjük apróra vágott kaporral, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, rozsliszttel és 1 ek tejföllel.
Szétosztjuk a kelkáposztalevelekre, majd becsomagoljuk, mint egy batyut, és olajjal kikent tepsibe helyezzük, szorosan egymás mellé.
A maradék tejfölt rákenjük a batyukra, megszórjuk reszelt sajttal, és aláöntjük a bort.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. A nagyobb kockákra vágott lila hagymát a vajon 3-4 percig dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk a tejszínnel. 1-2 percig forraljuk, majd a batyukkal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »