Halas kelkáposztabatyu tejszínes lila hagymával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Kelkáposzta batyuhoz:
- 16 kelkáposzta levél
- 50 dkg tengeri halfilé
- fél citrom leve
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 sárgarépa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 pohár tejföl
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 ek teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1 dl rozé bor
- 5 dkg sajt
- kapor ízlés szerint
- só
- bors
Raguhoz:
- 4 lila hagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A káposztafejről 16 db levelet levágunk, megmossuk, forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és 3-4 percig főzzük. Hideg vízbe szedjük, hagyjuk kihűlni. A leveleken lévő vastagabb szárrészt elvékonyítjuk.
A batyukhoz 2 db levelet egymásra teszünk.
A halat, ha fagyasztott, felengedjük, 1 cm-es kockákra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk.
A sárgarépát apró kockára vágjuk, és az olajon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és tovább pirítjuk, majd a halat is hozzáadjuk, és fehéredésig pirítjuk.
Ha kész, egy tálba öntjük, meghintjük apróra vágott kaporral, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, rozsliszttel és 1 ek tejföllel.
Szétosztjuk a kelkáposztalevelekre, majd becsomagoljuk, mint egy batyut, és olajjal kikent tepsibe helyezzük, szorosan egymás mellé.
A maradék tejfölt rákenjük a batyukra, megszórjuk reszelt sajttal, és aláöntjük a bort.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. A nagyobb kockákra vágott lila hagymát a vajon 3-4 percig dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk a tejszínnel. 1-2 percig forraljuk, majd a batyukkal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

