Halas kelkáposztabatyu tejszínes lila hagymával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Kelkáposzta batyuhoz:
- 16 kelkáposzta levél
- 50 dkg tengeri halfilé
- fél citrom leve
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 sárgarépa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 pohár tejföl
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 ek teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1 dl rozé bor
- 5 dkg sajt
- kapor ízlés szerint
- só
- bors
Raguhoz:
- 4 lila hagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A káposztafejről 16 db levelet levágunk, megmossuk, forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és 3-4 percig főzzük. Hideg vízbe szedjük, hagyjuk kihűlni. A leveleken lévő vastagabb szárrészt elvékonyítjuk.
A batyukhoz 2 db levelet egymásra teszünk.
A halat, ha fagyasztott, felengedjük, 1 cm-es kockákra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk.
A sárgarépát apró kockára vágjuk, és az olajon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és tovább pirítjuk, majd a halat is hozzáadjuk, és fehéredésig pirítjuk.
Ha kész, egy tálba öntjük, meghintjük apróra vágott kaporral, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, rozsliszttel és 1 ek tejföllel.
Szétosztjuk a kelkáposztalevelekre, majd becsomagoljuk, mint egy batyut, és olajjal kikent tepsibe helyezzük, szorosan egymás mellé.
A maradék tejfölt rákenjük a batyukra, megszórjuk reszelt sajttal, és aláöntjük a bort.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. A nagyobb kockákra vágott lila hagymát a vajon 3-4 percig dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk a tejszínnel. 1-2 percig forraljuk, majd a batyukkal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

