Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyuvecs recept

Gyuvecs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej nagy főzőhagyma
    • 25 dkg paradicsom (ekkora volt az első termés a kertemben)
    • 3 lecsópaprika
    • 1/2 piros kaliforniai paprika (lehet több is)
    • 1/2 padlizsán
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 szál kakukkfű
    • kis csokor petrezselyemzöld
    • 1 dl száraz fehérbor
    • só, frissen őrölt bors
    • 1 kisebb chili
    • 1 bögre rizs (előfőzve)
    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    A hagymát és a paprikát felkarikázzuk, külön edényekben tároljuk. A paradicsomot apró darabokra vágjuk, a padlizsánt kisebb cikkekre daraboljuk. A fokhagymát a lehető legapróbbra aprítjuk.

    Egy serpenyőben, a következő sorrendben pirítotjuk a hozzávalókat: elsőként kevés olajon a hagymát, kicsivel később a fokhagymát, majd a paradicsomot, valamint a padlizsánt és a kimagozott apróra vágott chilit. Megsózzuk. A kakukkfű ágacskákról a leveleket lesodorjuk, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk és azt is hozzáadjuk, majd felöntjük a fehérborral és hozzáadjuk a paprikákat is. Én szeretem, ha a paprika a mások által készített lecsókhoz képest kicsit roppanósabb, de aki puhábban szereti, hamarabb is hozzáteheti.

    Az előfőzött rizst is hozzákeverjük és a maradék olajjal megöntözzük. Hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek és friss borsot őrlünk az ételre.

    Tipp:

    A balkáni konyha jellegzetes étele, szerb, bolgár, román, de török gyökerekkel is rendelkezik. Ettem már bárányhússal, de csak zöldségekkel is.

    A gyuvecs kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 82 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá