Gyros tál tzatzikivel recept
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg pulyka vagy sertéscomb csont nélkül
- 2 db kígyóuborka
- 4 db paradicsom
- 6 db tv paprika
- 1 szál póréhagyma
- 4 fej lilahagyma
- 1/2 fej fejes káposzta
- gyros fűszerkeverék
- só
A tzatzikihez:
- 1 db kígyóuborka
- 1 nagy doboz joghurt
- só
- őrölt fehér bors
- 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk. A zöldségeket felkockázzuk a káposztát vékony szeletekre vágjuk. A tzatzikihez az uborkát vékony csíkokra vágjuk vagy lereszeljük. A tzatzikihez az uborkát lesózzuk,kinyomkodjuk. Elkeverjük a joghurttal,őrölt borssal és az átnyomott fokhagymával majd a hűtőbe tesszük tálalásig. A húst serpenyőben vagy grillen megsütjük,befűszerezzük. Sült burgonyát készíthetünk mellé. A zöldségeket a hússal és a tzatzikivel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

