Vallon göngyölt hús recept

Hozzávalók:
- 4 nagy felsálszelet
- 4 kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 kis darabka zeller
- 1 kis vöröshagyma
- 6 dkg füstölt szalonna
- 2 evőkanál olaj
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- tejföl
- só
Elkészítés:
A hússzeleteket kiverjük és megsózzuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert meg a hagymát megreszeljük, és megsózzuk. A reszelékkel a hússzeleteket megkenjük, és mindegyikre egy kemény tojást ültetünk. A szeleteket úgy göngyöljük össze, hogy először a szélüket ráhajtjuk, majd összetekerjük, megtűzzük, nehogy a zöldséges reszelék kihulljon belőlük. Az olajban a reszelt vöröshagymát megpirítjuk, a tekercseket megforgatjuk benne, és egy kevés vizel megpároljuk. Megtejfölözve, rizzsel vagy spagettivel körítve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »