Vallon göngyölt hús

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 nagy felsálszelet
  • 4 kemény tojás
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis darabka zeller
  • 1 kis vöröshagyma
  • 6 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • tejföl

Elkészítés:
A hússzeleteket kiverjük és megsózzuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert meg a hagymát megreszeljük, és megsózzuk. A reszelékkel a hússzeleteket megkenjük, és mindegyikre egy kemény tojást ültetünk. A szeleteket úgy göngyöljük össze, hogy először a szélüket ráhajtjuk, majd összetekerjük, megtűzzük, nehogy a zöldséges reszelék kihulljon belőlük. Az olajban a reszelt vöröshagymát megpirítjuk, a tekercseket megforgatjuk benne, és egy kevés vizel megpároljuk. Megtejfölözve, rizzsel vagy spagettivel körítve tálaljuk.