Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros húspástétom recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sovány sertéshús
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 10 dkg vaj
    • őrölt bors
    • 1 kiskanál pirospaprika
    • mustár

    Elkészítés:
    Az olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a paprikával meghintjük, és a kockákra vágott húst pörköltnek elkészítjük. Ha már jó puha, kétszer megdaráljuk, a vajat villával beledolgozzuk, mustárral, sóval meg borssal ízesítjük, és habosra keverjük. Vizes fokpakkal kibélelünk egy őzgerincformát, a húsvagdalékot belenyomkodjuk, és a fóliát felül is ráhajtva, jól behűtjük. Tálalás előtt a formából kiborítjuk, a fokpakkot lehúzzuk róla, vizes késsel elsimítjuk a külsejét, és vékonyan szeletelve, ecetes uborkával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá