Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyros recept

Gyros
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 csipet cukor
    • 1 kk só
    • 250 ml langyos víz

    Továbbá:

    • 50 dkg sertéscomb (vagy csirkemell)
    • 1 nagyobb uborka
    • 1 nagyobb paradicsom
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 1 nagy pohár joghurt
    • oregánó
    • gyros fűszerkeverék
    • olaj

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, és ebbe öntjük a víz felét, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, ujjunkkal kissé elkeverjük, és megvárjuk, amíg 10 perc alatt szépen felfut az élesztő. Ha ez megvan, hozzáadjuk a sót, és a maradék vizet, jól összegyúrjuk, hólyagosra dagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarva 1 órát kelni hagyjuk, míg a duplájára nem nő.

    Lisztezett deszkára tesszük, kissé átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk. Kissé kigömbölyítjük őket, és kb. 15 cm széles köröket nyújtunk belőle.

    Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ismét letakarjuk egy konyharuhával, és 30 percig pihentetjük.

    200 fokra előmelegített sütőben 17-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Töltelék készítése:

    A húst megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A fűszerkeveréket ráöntjük, és jól összekeverjük. Ha van időnk, kicsit állni hagyjuk (előző nap is meg lehet csinálni). Kevés olajon feltesszük pirulni a húst, ami levet fog engedni, így fog szépen megpuhulni. Fedő alatt puhára főzzük, majd ha puha, akkor már csak kicsit pirosra pirítjuk.

    A zöldségeket karikákra vágjuk, a hagymát felcsíkozzuk. A joghurtban elkeverünk kevés oregánót és pici sót.

    A kisült piták tetejét levágjuk, a hozzávalókkal megtöltjük, teszünk rá a joghurtból.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá