Hozzávalók:
Tésztához:
Továbbá:
Elkészítése:
A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, és ebbe öntjük a víz felét, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, ujjunkkal kissé elkeverjük, és megvárjuk, amíg 10 perc alatt szépen felfut az élesztő. Ha ez megvan, hozzáadjuk a sót, és a maradék vizet, jól összegyúrjuk, hólyagosra dagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarva 1 órát kelni hagyjuk, míg a duplájára nem nő.
Lisztezett deszkára tesszük, kissé átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk. Kissé kigömbölyítjük őket, és kb. 15 cm széles köröket nyújtunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ismét letakarjuk egy konyharuhával, és 30 percig pihentetjük.
200 fokra előmelegített sütőben 17-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
A húst megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A fűszerkeveréket ráöntjük, és jól összekeverjük. Ha van időnk, kicsit állni hagyjuk (előző nap is meg lehet csinálni). Kevés olajon feltesszük pirulni a húst, ami levet fog engedni, így fog szépen megpuhulni. Fedő alatt puhára főzzük, majd ha puha, akkor már csak kicsit pirosra pirítjuk.
A zöldségeket karikákra vágjuk, a hagymát felcsíkozzuk. A joghurtban elkeverünk kevés oregánót és pici sót.
A kisült piták tetejét levágjuk, a hozzávalókkal megtöltjük, teszünk rá a joghurtból.