Gyors chilis bab recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 doboz konzerv vörös bab
- 1 doboz morzsolt kukorica
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 db chili paprika
- só
- oregánó
- őrölt kömény
- 2-3 db babérlevél
- őrölt bors
- 20 dkg paradicsompüré
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A hagymát és a chili paprikát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát, elkeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Beletesszük a fűszereket és 8-10 percet főzzük. Ráöntjük a leszűrt babot és a kukoricát és készre főzzük.
Ha nagyon savas a paradicsompüré egy kis cukrot is tehetünk bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Vegetáriánusok szalonna helyett étolajjal is készíthetik!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

