Gyömbéres-tejfölös hús oregánós, tepsis krumplival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg sertés vagy csirkehús
- kb 500 g tejföl
Húspáchoz:
- 1-2 dl olívaolaj
- 2 gerezd frissen préselt fokhagyma
- 1 tk gyömbérpor vagy friss reszelt
- fél tk kurkuma
- fél tk fűszerpaprika vagy édes chilipor
- fél tk cukor
- só és bors ízlés szerint
Tepsis krumplihoz:
- olívaolaj
- só
- oregánó
- 5-6 nagyobb krumpli
Elkészítése:
A húst felkockázzuk vagy csíkozzuk. A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a húst és kb 1 órára betesszük a hűtőbe (akár többet is).
A krumplit meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk majd 20 percet állni hagyjuk hideg vízben, hogy a keményítő kiázzon belőle, így ropogósabbra sül. Ezután papírtörlőre szedjük, felitatjuk a nedvességet, olívaolajban megfuttatjuk, sózzuk és oregánót szórunk rá. Sütőpapírral bélelt, pici olívaolajjal meglocsolt tepsibe tesszük és ropogósra sütjük.
Egy magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és a húst a páccal együtt aranybarnára sütjük, majd egy tálba tesszük. A picit felmelegített tejföllel összeforgatjuk és a tepsis krumplival tálaljuk.