Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gömböc recept

Gömböc
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1/2 kg krumpli,
    • liszt,annyi hogy jól formázható tésztát kapjunk
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só,bors

    Töltelékbe:

    • 1 teáskanál olaj ,ha van otthon egy kis darab zsírosabb szalonna akkor az olaj nem is kell,
    • bármilyen szalámi vagy kolbász,vagyis ami otthon megtalálható és már kevés lenne bármire is,esetleg egy kis mirelit franci mix vagy másmilyen zöldség keverék is mehet bele
    • 1 fej hagyma,
    • 1 gerezd fokhagyma,
    • 2 kanál tejföl
    • ízlés szerinti fűszerek

    Elkészítése:
    Tésztához a krumplit megfőzzük és áttörjük utána a többi hozzávalóval összedolgozzuk,hogy egy formázható keveréket kapjunk.  A töltelékhez a hagymát és összes többi hozzávalót felaprítjuk.  Az olajon vagy a kisült szalonna zsírján megpirítjuk a hagymát utána beletesszük a többi hozzávalót is és azokat is egy kicsit megforgatjuk a zsiradékban,ízlés szerint fűszerezzük,beletesszük az apróra vágott fokhagymát és felengedjük vízzel (nem baj ha sok a lé). Ha megfőtt akkor a léből kiszedjük a tölteléknek valókat( a sűrűjét) és esetleg egy kis kanál tejöllel elkeverjük,de ne legyen folyós!  A tésztából kézzel kis lapokat formázunk,amibe beletöltjük a tölteléket és utána ebből gombócokat formázunk(úgy mint a szilvás gombócnál). A gombócokat sós,forró vízben kifőzzük. A megmaradt lébe (amiben a tölteléket megfőztük) egy kanál tejfölt keverünk és ezzel a finom fűszeres tejfölös szafttal tálaljuk a megfőtt gömbőcöket. Finom és laktató étel!!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá