Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékbe:
Elkészítése:
Tésztához a krumplit megfőzzük és áttörjük utána a többi hozzávalóval összedolgozzuk,hogy egy formázható keveréket kapjunk. A töltelékhez a hagymát és összes többi hozzávalót felaprítjuk. Az olajon vagy a kisült szalonna zsírján megpirítjuk a hagymát utána beletesszük a többi hozzávalót is és azokat is egy kicsit megforgatjuk a zsiradékban,ízlés szerint fűszerezzük,beletesszük az apróra vágott fokhagymát és felengedjük vízzel (nem baj ha sok a lé). Ha megfőtt akkor a léből kiszedjük a tölteléknek valókat( a sűrűjét) és esetleg egy kis kanál tejöllel elkeverjük,de ne legyen folyós! A tésztából kézzel kis lapokat formázunk,amibe beletöltjük a tölteléket és utána ebből gombócokat formázunk(úgy mint a szilvás gombócnál). A gombócokat sós,forró vízben kifőzzük. A megmaradt lébe (amiben a tölteléket megfőztük) egy kanál tejfölt keverünk és ezzel a finom fűszeres tejfölös szafttal tálaljuk a megfőtt gömbőcöket. Finom és laktató étel!!!