Gombás-zöldséges rizses hús recept

Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 1 tasak vegyes mirelit finomfőzelék zöldségkeverék
- 0,5 paprika
- 1 kisebb póréhagyma
- 1 ek olaj
- 2 dl-es pohár jázmin rizs
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csipetnyi szárított lestyán por
- 1-2 nagy csiperke gomba
- 1 ek olívaolaj
- 1 kisebb darab póréhagyma
- 1-2 szelet sárga- és piros paprika
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
Rizibizi készítése:
A rizst feltesszük főni 4 dl sós vízben.
Az olajba dobjuk a póréhagymát, a paprikát, 1-2 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a lestyánt, beletesszük a mirelit zöldséget, majd ráöntünk kb. 1 dl vizet, és 5 percig pároljuk. Utána összekeverjük a főtt rizzsel. Petrezselyemzölddel bőven megszórjuk, és egy kicsit összemelegítjük a rizst a zöldségekkel.
Gomba készítése:
Vágjuk fel a hagymát, a paprikát, és pirítsuk meg az olajon. Sózzuk, borsozzuk.
Közben a gombát is daraboljuk fel, majd adjuk hozzá, és szórjuk meg petrezselyemzölddel. Hagyjuk kicsit főni, míg összefonnyadnak a darabok, és levet eresztenek. A végén, ha szükséges, utána ízesítünk.
Csirkemell készítése:
A csirkemellfilét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, szárított lestyánporral megszórjuk, és állni hagyjuk. Fél órás pihentetés után olajon hirtelen megsütjük.
A rizibizit, a gombát és a csirkemellet jól összekeverjük, és együtt átmelegítjük, majd tálaljuk.
A gombás-zöldséges rizses hús kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »