Gombás tojásos rizs recept
Hozzávalók:
- 30 dkg rizottó rizs
- 1 vöröshagyma
- 20 dkg. csiperke, vagy más gomba
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg olajbogyó
- 1/2 doboz hámozott paradicsom
- 10 dkg koktélparadicsom
- 1 dl bor
- 7 dl leves alaplé
- só, frissen őrölt bors
- kisebb csilipaprika
- kevés petrezselyem zöld
- 2 kanál olíva olaj
Elkészítése:
A rizst 1 kanál olíva olajon enyhén megpirítjuk, majd felöntjük leves alaplével.
Külön edényben 1 kanál olajon megdinszteljük a hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a feldarabolt magozott csilit, és megsózzuk.
Felöntjük kevés borral, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát is. Beletesszük a hámozott paradicsomot, amit szétnyomkodunk, és pár percig így főzzük.
3 db enyhén felvert tojással összekeverjük, és hozzáadjuk a közben elkészült rizst, majd összekeverjük a magozott olajbogyókkal. Kevés finomra aprított petrezselyem zöldet is hozzáadunk, és további főzés nélkül lefedve hagyjuk.
Tálaláskor borsot őrlünk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

