Gombás rakott csirkemell recept
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell vagy 8 szelet másfajta hús
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db natúr sajtkrém vagy 20 dkg trappista sajt
- só, bors
- fél kg gomba
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- 1,5 kg burgonya
Elkészítése:
Előkészítem az összes hozzávalót: a húst megmosom szeletelem, ha kell klopfolom, sózom borsozom. A vöröshagymát és, a gombát felszeletelem, a burgonyát karikára vágom.
Ezután jöhet a rétegezés: a tepsi alját kikenem olajjal, erre jön a burgonya, sózom, borsozom és rászórom a vöröshagyma és a fokhagyma felét. Erre jön a hús ezt majd újra a hagymák, végül a gomba.
Ne felejtsünk el minden sort külön fűszerezni, fóliával lefedem. 220 fokra előmelegített sütőbe teszem, 40 percig sütöm, majd meglocsolom a következő mártással.
A főzőtejszínt és a sajtot, és a tojást összekeverem, ha nagyon sűrű kicsi vízzel lehet hígítani, ezt is fűszerezem, majd mehet a husi tetejére.
Fólia nélkül még 20 percig sütöm.
Sztori: Nagyon nem volt kedvem főzni ezért mindent bele raktam egy tepsibe. :)