Gombás ragu sárgarépával, aszalt paradicsommal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g gomba szeletelve
- 1 nagy fej hagyma
- 2 derezd fokhagyma
- 100 g szárított paradicsom
- 2 szál sárgarépa
- 1 dl paradicsompüré (én saját készítésű mártásomat használtam)
- 1 csokor újhagyma zöldje
- só, őrölt bors
- kevés olívaolaj a pároláshoz
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A hagymát félkarikára vágtam, a fokhagymát kés lapjával szétnyomtam. Kevés olívaolajon megpároltam a hagymát és a fokhagymát, majd megsóztam és hozzátettem a szárított paradicsomot. Felöntöttem borral, majd a sárgarépa karikákat is a serpenyőbe téve, fedő alatt tovább pároltam.
Frissen őrölt borsot, valamint paradicsomszószt adtam hozzá és beletettem a gombát is. Újhagyma zöldjét vágtam rá és ezzel lett beállítva a végleges íze.
Kifőtt tésztán ajánlom tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »