Gombás ragu sárgarépával, aszalt paradicsommal recept
Hozzávalók:
- 200 g gomba szeletelve
- 1 nagy fej hagyma
- 2 derezd fokhagyma
- 100 g szárított paradicsom
- 2 szál sárgarépa
- 1 dl paradicsompüré (én saját készítésű mártásomat használtam)
- 1 csokor újhagyma zöldje
- só, őrölt bors
- kevés olívaolaj a pároláshoz
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A hagymát félkarikára vágtam, a fokhagymát kés lapjával szétnyomtam. Kevés olívaolajon megpároltam a hagymát és a fokhagymát, majd megsóztam és hozzátettem a szárított paradicsomot. Felöntöttem borral, majd a sárgarépa karikákat is a serpenyőbe téve, fedő alatt tovább pároltam.
Frissen őrölt borsot, valamint paradicsomszószt adtam hozzá és beletettem a gombát is. Újhagyma zöldjét vágtam rá és ezzel lett beállítva a végleges íze.
Kifőtt tésztán ajánlom tálalni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »