Gombás ragu sárgarépával, aszalt paradicsommal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 200 g gomba szeletelve
- 1 nagy fej hagyma
- 2 derezd fokhagyma
- 100 g szárított paradicsom
- 2 szál sárgarépa
- 1 dl paradicsompüré (én saját készítésű mártásomat használtam)
- 1 csokor újhagyma zöldje
- só, őrölt bors
- kevés olívaolaj a pároláshoz
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A hagymát félkarikára vágtam, a fokhagymát kés lapjával szétnyomtam. Kevés olívaolajon megpároltam a hagymát és a fokhagymát, majd megsóztam és hozzátettem a szárított paradicsomot. Felöntöttem borral, majd a sárgarépa karikákat is a serpenyőbe téve, fedő alatt tovább pároltam.
Frissen őrölt borsot, valamint paradicsomszószt adtam hozzá és beletettem a gombát is. Újhagyma zöldjét vágtam rá és ezzel lett beállítva a végleges íze.
Kifőtt tésztán ajánlom tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

