Gombás ragu sárgarépával, aszalt paradicsommal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombás ragu sárgarépával, aszalt paradicsommal

Hozzávalók:

  • 200 g gomba szeletelve
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 derezd fokhagyma
  • 100 g szárított paradicsom
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 dl paradicsompüré (én saját készítésű mártásomat használtam)
  • 1 csokor újhagyma zöldje
  • só, őrölt bors
  • kevés olívaolaj a pároláshoz
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítése:

A hagymát félkarikára vágtam, a fokhagymát kés lapjával szétnyomtam. Kevés olívaolajon megpároltam a hagymát és a fokhagymát, majd megsóztam és hozzátettem a szárított paradicsomot. Felöntöttem borral, majd a sárgarépa karikákat is a serpenyőbe téve, fedő alatt tovább pároltam.

Frissen őrölt borsot, valamint paradicsomszószt adtam hozzá és beletettem a gombát is. Újhagyma zöldjét vágtam rá és ezzel lett beállítva a végleges íze.

Kifőtt tésztán ajánlom tálalni.