Gombás-pulykamelles egytálétel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet klopfolt pulykamell (mélyhűtőben előkészítve 4-5 hónapig is eláll a pulykamell)
- 25 dkg csiperkegomba szeletekre vágva (ezt is így szoktam: veszek egy nagyobb adagot, megmosom, szeletelem és irány a mélyhűtő. Ilyenkor csak elő kell szedni)
- kis doboz tejföl (vagy főzőtejszín…)
- bors, só, ízvarázs
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
Egy kerámiatálat (vagy kisebb tepsit) kikenünk olajjal. Ráhelyezzük a pulykamell szeleteket, rászórjuk a gombaszeleteket, borsozzuk és sózzuk ízlés szerint. A tejföllel elkeverjük az ízvarázst (ki mit szeret: vegetát, bármit, ami szárított zöldségek porát tartalmazza) és rálocsoljuk a húsra és a gombára. Sütőben 200°C-on vagy erre alkalmas mikróban kb fél órát, letakarás nélkül sütjük. Rizs illik hozzá köretnek, de önmagában is nagyon laktató.
Tipp:
Van olyan, hogy nincs elég idő a vasárnapi különlegesebb ebéd elkészítésére – főleg, ha esik a hó és „muszáj” menni szánkózni. Ez egy olyan recept, ami borzalmasan egyszerű, nem jár sok mosogatnivalóval és nagyon finom. Főleg, ha vannak jól előkészített mirelitek a hűtőben…
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »