Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-pulykamelles egytálétel recept

Gombás-pulykamelles egytálétel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet klopfolt pulykamell (mélyhűtőben előkészítve 4-5 hónapig is eláll a pulykamell)
    • 25 dkg csiperkegomba szeletekre vágva (ezt is így szoktam: veszek egy nagyobb adagot, megmosom, szeletelem és irány a mélyhűtő. Ilyenkor csak elő kell szedni)
    • kis doboz tejföl (vagy főzőtejszín…)
    • bors, só, ízvarázs
    • 1 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    Egy kerámiatálat (vagy kisebb tepsit) kikenünk olajjal. Ráhelyezzük a pulykamell szeleteket, rászórjuk a gombaszeleteket, borsozzuk és sózzuk ízlés szerint. A tejföllel elkeverjük az ízvarázst (ki mit szeret: vegetát, bármit, ami szárított zöldségek porát tartalmazza) és rálocsoljuk a húsra és a gombára. Sütőben 200°C-on vagy erre alkalmas mikróban kb fél órát, letakarás nélkül sütjük. Rizs illik hozzá köretnek, de önmagában is nagyon laktató.

    Tipp:

    Van olyan, hogy nincs elég idő a vasárnapi különlegesebb ebéd elkészítésére – főleg, ha esik a hó és „muszáj” menni szánkózni. Ez egy olyan recept, ami borzalmasan egyszerű, nem jár sok mosogatnivalóval és nagyon finom. Főleg, ha vannak jól előkészített mirelitek a hűtőben…

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá