Gombás-pulykamelles egytálétel recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 szelet klopfolt pulykamell (mélyhűtőben előkészítve 4-5 hónapig is eláll a pulykamell)
- 25 dkg csiperkegomba szeletekre vágva (ezt is így szoktam: veszek egy nagyobb adagot, megmosom, szeletelem és irány a mélyhűtő. Ilyenkor csak elő kell szedni)
- kis doboz tejföl (vagy főzőtejszín…)
- bors, só, ízvarázs
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
Egy kerámiatálat (vagy kisebb tepsit) kikenünk olajjal. Ráhelyezzük a pulykamell szeleteket, rászórjuk a gombaszeleteket, borsozzuk és sózzuk ízlés szerint. A tejföllel elkeverjük az ízvarázst (ki mit szeret: vegetát, bármit, ami szárított zöldségek porát tartalmazza) és rálocsoljuk a húsra és a gombára. Sütőben 200°C-on vagy erre alkalmas mikróban kb fél órát, letakarás nélkül sütjük. Rizs illik hozzá köretnek, de önmagában is nagyon laktató.
Tipp:
Van olyan, hogy nincs elég idő a vasárnapi különlegesebb ebéd elkészítésére – főleg, ha esik a hó és „muszáj” menni szánkózni. Ez egy olyan recept, ami borzalmasan egyszerű, nem jár sok mosogatnivalóval és nagyon finom. Főleg, ha vannak jól előkészített mirelitek a hűtőben…
Forrás: https://izekblogja.blog.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.