Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy kerámiatálat (vagy kisebb tepsit) kikenünk olajjal. Ráhelyezzük a pulykamell szeleteket, rászórjuk a gombaszeleteket, borsozzuk és sózzuk ízlés szerint. A tejföllel elkeverjük az ízvarázst (ki mit szeret: vegetát, bármit, ami szárított zöldségek porát tartalmazza) és rálocsoljuk a húsra és a gombára. Sütőben 200°C-on vagy erre alkalmas mikróban kb fél órát, letakarás nélkül sütjük. Rizs illik hozzá köretnek, de önmagában is nagyon laktató.
Van olyan, hogy nincs elég idő a vasárnapi különlegesebb ebéd elkészítésére – főleg, ha esik a hó és „muszáj” menni szánkózni. Ez egy olyan recept, ami borzalmasan egyszerű, nem jár sok mosogatnivalóval és nagyon finom. Főleg, ha vannak jól előkészített mirelitek a hűtőben…