Gombás palacsintametélt recept

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg finomliszt
- 2 dl tej
- 3 dl szódavíz
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 1 kk só
Gombás ragu:
- 20 dkg gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 közepes paprika
- 1 közepes paradicsom
- 2 csapott ek finomliszt
- 4 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 1 dl víz
Elkészítése:
Palacsinta készítése:
A hozzávalókat csomómentesre keverjük, 20 percet pihentetjük, majd egyesével palacsintákat sütünk belőle. Sütés után kettőt-kettőt feltekerünk, és vékony csíkokra felszeleteljük.
Gombás ragu készítése:
A felkockázott vöröshagymát az olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Beletesszük a cikkekre szeletelt paprikát és a paradicsomot, majd a szeletelt gombát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és öntünk rá 1 dl vizet.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor a gomba elkészült, besűrűsítjük vele. A szeletelt palacsintával összekeverjük.
Olajjal kikent kisebb tepsibe öntjük, és kb. 15-20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »