Gombás palacsintametélt recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg finomliszt
- 2 dl tej
- 3 dl szódavíz
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 1 kk só
Gombás ragu:
- 20 dkg gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 közepes paprika
- 1 közepes paradicsom
- 2 csapott ek finomliszt
- 4 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 1 dl víz
Elkészítése:
Palacsinta készítése:
A hozzávalókat csomómentesre keverjük, 20 percet pihentetjük, majd egyesével palacsintákat sütünk belőle. Sütés után kettőt-kettőt feltekerünk, és vékony csíkokra felszeleteljük.
Gombás ragu készítése:
A felkockázott vöröshagymát az olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Beletesszük a cikkekre szeletelt paprikát és a paradicsomot, majd a szeletelt gombát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és öntünk rá 1 dl vizet.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor a gomba elkészült, besűrűsítjük vele. A szeletelt palacsintával összekeverjük.
Olajjal kikent kisebb tepsibe öntjük, és kb. 15-20 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.