Gombás palacsintametélt recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg finomliszt
- 2 dl tej
- 3 dl szódavíz
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 1 kk só
Gombás ragu:
- 20 dkg gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 közepes paprika
- 1 közepes paradicsom
- 2 csapott ek finomliszt
- 4 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 1 dl víz
Elkészítése:
Palacsinta készítése:
A hozzávalókat csomómentesre keverjük, 20 percet pihentetjük, majd egyesével palacsintákat sütünk belőle. Sütés után kettőt-kettőt feltekerünk, és vékony csíkokra felszeleteljük.
Gombás ragu készítése:
A felkockázott vöröshagymát az olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Beletesszük a cikkekre szeletelt paprikát és a paradicsomot, majd a szeletelt gombát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és öntünk rá 1 dl vizet.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor a gomba elkészült, besűrűsítjük vele. A szeletelt palacsintával összekeverjük.
Olajjal kikent kisebb tepsibe öntjük, és kb. 15-20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

