Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás palacsintametélt recept

Gombás palacsintametélt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Palacsinta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg finomliszt
    • 2 dl tej
    • 3 dl szódavíz
    • 0,5 dl napraforgó olaj
    • 1 kk só

    Gombás ragu:

    • 20 dkg gomba
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 dl tejföl
    • 2 közepes paprika
    • 1 közepes paradicsom
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 4 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    Palacsinta készítése:

    A hozzávalókat csomómentesre keverjük, 20 percet pihentetjük, majd egyesével palacsintákat sütünk belőle. Sütés után kettőt-kettőt feltekerünk, és vékony csíkokra felszeleteljük.

    Gombás ragu készítése:

    A felkockázott vöröshagymát az olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Beletesszük a cikkekre szeletelt paprikát és a paradicsomot, majd a szeletelt gombát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és öntünk rá 1 dl vizet.

    A tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor a gomba elkészült, besűrűsítjük vele. A szeletelt palacsintával összekeverjük.

    Olajjal kikent kisebb tepsibe öntjük, és kb. 15-20 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá