Gombás palacsintametélt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Palacsinta:

  • 2 tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 dl tej
  • 3 dl szódavíz
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 1 kk só

Gombás ragu:

  • 20 dkg gomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 közepes paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 4 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 1 dl víz

Elkészítése:

Palacsinta készítése:

A hozzávalókat csomómentesre keverjük, 20 percet pihentetjük, majd egyesével palacsintákat sütünk belőle. Sütés után kettőt-kettőt feltekerünk, és vékony csíkokra felszeleteljük.

Gombás ragu készítése:

A felkockázott vöröshagymát az olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Beletesszük a cikkekre szeletelt paprikát és a paradicsomot, majd a szeletelt gombát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és öntünk rá 1 dl vizet.

A tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor a gomba elkészült, besűrűsítjük vele. A szeletelt palacsintával összekeverjük.

Olajjal kikent kisebb tepsibe öntjük, és kb. 15-20 percig sütjük.