Gombás lecsó rizzsel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba
- 15 dkg füstölt szalonna, lehetőleg húsos
- 1-2 fej hagyma
- 3-4 szem paradicsom
- 4-5 paprika
- 1 zöldpaprika
- 8-10 karika kolbász
- rizs
- tárkony
- só
- bors
- kevés vaj
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük.
A szalonnát csíkokra vágjuk és egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket és a kolbászt, majd puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A rizst átmossuk és lecsepegtetjük, majd kevés zsiradékon átpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felöntjük. Főzés közben hozzáadjuk a fűszereket és sűrűn kevergetve készre főzzük.
30 perc alatt egy nagyon ízletes és egészséges ételt kaphatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »


