Gombás lecsó rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg füstölt szalonna, lehetőleg húsos
  • 1-2 fej hagyma
  • 3-4 szem paradicsom
  • 4-5 paprika
  • 1 zöldpaprika
  • 8-10 karika kolbász
  • rizs
  • tárkony
  • bors
  • kevés vaj

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük.

A szalonnát csíkokra vágjuk és egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket és a kolbászt, majd puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A rizst átmossuk és lecsepegtetjük, majd kevés zsiradékon átpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felöntjük. Főzés közben hozzáadjuk a fűszereket és sűrűn kevergetve készre főzzük.

30 perc alatt egy nagyon ízletes és egészséges ételt kaphatunk.