Gombás húspogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 20 dkg gomba
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szelet kenyér
- 1 fej vöröshagyma
- 4 ek zsemlemorzsa
- só,őrölt bors,fűszer piros paprika
Körethez:
- 1 kg krumpli
- 2 dl tejföl
- só
Díszítéshez:
- 1 db zöld paprika
- olívabogyó
- fodros petrezselyem
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk felaprítjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát kevés sóval meghintjük és pároljuk.
A kenyeret vízbe áztatjuk,majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk.belekeverjük a tojást,gombás hagymát,zsemlemorzsát,meghintjük sóval,borssal és fűszer paprikával.
Gombócokat formálunk belőle zsemlemorzsába forgatjuk és olajba kisütjük.
A krumplit meghámozzuk felkockázzuk és sós vízbe megfőzzük. Miután megfőtt leszűrjük és a tejföllel simára keverjük.9
Egy tányér két oldalára kör alakba krumplipürét halmozunk közepébe teszünk egy-egy gombócot.Krumplit olívabogyó karikákkal díszítjük.
Virágunk szára zöld paprika szelet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »