Gombapaprikás kukorica máléval recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 1 kanál zsír
- só, őrölt bors
- 1 kávéskanál fűszer paprika
- pici majoránna
- ételízesítő.
- 20 dkg kukorica dara
- só
Elkészítése:
A hagymát a zsíron megpirítjuk, majd rádobjuk a szeletelt gombát és 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.
Sózzuk, borsozzuk ételízesítővel és majorannával fűszerezzük, majd puhára pároljuk. Közben, ha elforrna a víz pótoljuk.
Zsírjára sütjük, majd egy kanál lisztet adunk hozzá, egy picit pirítjuk, majd egy kevés vízzel felöntjük és beforraljuk.
A kukorica málé elkészítése:
A kukoricadarát sós vízben addig főzzük, amíg meg nem áll benne a kanál. Ha szükséges pótoljuk a vizet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »