Gombapaprikás kukorica máléval recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 1 kanál zsír
- só, őrölt bors
- 1 kávéskanál fűszer paprika
- pici majoránna
- ételízesítő.
- 20 dkg kukorica dara
- só
Elkészítése:
A hagymát a zsíron megpirítjuk, majd rádobjuk a szeletelt gombát és 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.
Sózzuk, borsozzuk ételízesítővel és majorannával fűszerezzük, majd puhára pároljuk. Közben, ha elforrna a víz pótoljuk.
Zsírjára sütjük, majd egy kanál lisztet adunk hozzá, egy picit pirítjuk, majd egy kevés vízzel felöntjük és beforraljuk.
A kukorica málé elkészítése:
A kukoricadarát sós vízben addig főzzük, amíg meg nem áll benne a kanál. Ha szükséges pótoljuk a vizet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »