Gombapaprikás recept

Hozzávalók:
- 1 kg gomba (legfinomabb a vegyes erdei gomba, őzláb, vargánya, róka, de készítheted csiperkéből vagy barna csiperkéből is)
- 1 ek étolaj
- 2 nagyobb fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika és paradicsom,
- 1 kanál őrölt pirospaprika
- kevés só
- őrölt bors
- 200 g főzőtejszín vagy ugyanennyi tejföl
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Megsózzuk, majd felöntjük a borral. Belekerül az apróra vágott paprika és paradicsom is. Fedő alatt tovább pároljuk.
Hozzátesszük a szeletelt vagy darabolt gombát. Megborsozzuk és beletesszük az őrölt pirospaprikát. Felöntjük a tejszínnel és mire összeforraljuk kész is a paprikás.
Nagyon gyors étel, víz ritkán szükséges hozzá, mert a gombának 80 százaléka víz. Galuskával vagy tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »