Gombapaprikás recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg gomba (legfinomabb a vegyes erdei gomba, őzláb, vargánya, róka, de készítheted csiperkéből vagy barna csiperkéből is)
- 1 ek étolaj
- 2 nagyobb fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika és paradicsom,
- 1 kanál őrölt pirospaprika
- kevés só
- őrölt bors
- 200 g főzőtejszín vagy ugyanennyi tejföl
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Megsózzuk, majd felöntjük a borral. Belekerül az apróra vágott paprika és paradicsom is. Fedő alatt tovább pároljuk.
Hozzátesszük a szeletelt vagy darabolt gombát. Megborsozzuk és beletesszük az őrölt pirospaprikát. Felöntjük a tejszínnel és mire összeforraljuk kész is a paprikás.
Nagyon gyors étel, víz ritkán szükséges hozzá, mert a gombának 80 százaléka víz. Galuskával vagy tésztával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.