Gombapaprikás recept

Hozzávalók:
- 1 kg gomba (legfinomabb a vegyes erdei gomba, őzláb, vargánya, róka, de készítheted csiperkéből vagy barna csiperkéből is)
- 1 ek étolaj
- 2 nagyobb fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika és paradicsom,
- 1 kanál őrölt pirospaprika
- kevés só
- őrölt bors
- 200 g főzőtejszín vagy ugyanennyi tejföl
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Megsózzuk, majd felöntjük a borral. Belekerül az apróra vágott paprika és paradicsom is. Fedő alatt tovább pároljuk.
Hozzátesszük a szeletelt vagy darabolt gombát. Megborsozzuk és beletesszük az őrölt pirospaprikát. Felöntjük a tejszínnel és mire összeforraljuk kész is a paprikás.
Nagyon gyors étel, víz ritkán szükséges hozzá, mert a gombának 80 százaléka víz. Galuskával vagy tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »