Gombapaprikás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba (legfinomabb a vegyes erdei gomba, őzláb, vargánya, róka, de készítheted csiperkéből vagy barna csiperkéből is)
  • 1 ek étolaj
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika és paradicsom,
  • 1 kanál őrölt pirospaprika
  • kevés só
  • őrölt bors
  • 200 g főzőtejszín vagy ugyanennyi tejföl
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítése:

A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Megsózzuk, majd felöntjük a borral. Belekerül az apróra vágott paprika és paradicsom is. Fedő alatt tovább pároljuk.

Hozzátesszük a szeletelt vagy darabolt gombát. Megborsozzuk és beletesszük az őrölt pirospaprikát. Felöntjük a tejszínnel és mire összeforraljuk kész is a paprikás.

Nagyon gyors étel, víz ritkán szükséges hozzá, mert a gombának 80 százaléka víz. Galuskával vagy tésztával tálaljuk.