Gombapaprikás recept
Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- 1 vöröshagyma
- 2 zöldpaprika
- 6 ek olaj
- 2 ek ételízesítő
- 1 tk pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- 2 ek liszt
Elkészítése:
A megmosott gombát szeletekre vágjuk, egy edényben olajt melegítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és világosra pirítjuk.
Beletesszük a felszeletelt gombát és paprikát. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, és meghintjük pirospaprikával.
30 perc alatt lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel, majd a liszttel, és a gombához adjuk. Összekeverjük, és felforraljuk. Galuskával vagy tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

