Gombapaprikás recept

Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- 1 vöröshagyma
- 2 zöldpaprika
- 6 ek olaj
- 2 ek ételízesítő
- 1 tk pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- 2 ek liszt
Elkészítése:
A megmosott gombát szeletekre vágjuk, egy edényben olajt melegítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és világosra pirítjuk.
Beletesszük a felszeletelt gombát és paprikát. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, és meghintjük pirospaprikával.
30 perc alatt lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel, majd a liszttel, és a gombához adjuk. Összekeverjük, és felforraljuk. Galuskával vagy tésztával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »