Fűszeres lencsés-sárgaborsó tojással recept
Hozzávalók:
- 15 dkg vörös lencse
- 15 dkg sárgaborsó (feles borsó)
- 1 ek olaj
- 2-3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 l zöldségalaplé
- 1 mk curry
- só
- őrölt fehér bors
- koriander levél (ízlés szerint)
- petrezselyemzöld (ízlés szerint)
- 2 dkg vaj
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az újhagymát szeleteljük fel vékonyra, majd az olajon futtassuk meg. Ezután adjuk hozzá a vörös lencsét és a sárgaborsót. Keverjük össze, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, és a curryvel, majd főzzük puhára (amikorra a lencse és a borsó megfől felszívja az alaplevet és besűrűsödik).
Ezután vegyük le a tűzről, majd keverjünk hozzá ízlés szerint apróra vágott korianderlevelet és petrezselyemzöldet.
A formát kenjük ki a vajjal, majd öntsük bele a fűszeres lencsés-sárgaborsót. Ezután csináljunk kis mélyedéseket és óvatosan üssük bele a tojásokat, majd szórjuk meg egy csipet sóval.
Helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10-15 percig (a sütési idő attól függ, hogy a tojásokat lágyabbra, vagy keményebbre szeretnénk sütni).
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni majd szedjük tányérra, és úgy kínáljuk.
A fűszeres lencsés-sárgaborsó tojással kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 7 g