Fűszeres lencsés-sárgaborsó tojással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fűszeres lencsés-sárgaborsó tojással

Hozzávalók:

  • 15 dkg vörös lencse
  • 15 dkg sárgaborsó (feles borsó)
  • 1 ek olaj
  • 2-3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 l zöldségalaplé
  • 1 mk curry
  • őrölt fehér bors
  • koriander levél (ízlés szerint)
  • petrezselyemzöld (ízlés szerint)
  • 2 dkg vaj
  • 4 tojás

Elkészítése:

Az újhagymát szeleteljük fel vékonyra, majd az olajon futtassuk meg. Ezután adjuk hozzá a vörös lencsét és a sárgaborsót. Keverjük össze, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, és a curryvel, majd főzzük puhára (amikorra a lencse és a borsó megfől felszívja az alaplevet és besűrűsödik).

Ezután vegyük le a tűzről, majd keverjünk hozzá ízlés szerint apróra vágott korianderlevelet és petrezselyemzöldet.

A formát kenjük ki a vajjal, majd öntsük bele a fűszeres lencsés-sárgaborsót. Ezután csináljunk kis mélyedéseket és óvatosan üssük bele a tojásokat, majd szórjuk meg egy csipet sóval.

Helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10-15 percig (a sütési idő attól függ, hogy a tojásokat lágyabbra, vagy keményebbre szeretnénk sütni).

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni majd szedjük tányérra, és úgy kínáljuk.