Fokhagymás Provence csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg-os csirkemell
- 40 dkg paradicsom
- 3 evőkanál provence krém
- 10 dkg zöldborsó
- 2 dl házi ketchup ,de lehet bolti is
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 tk kakukkfű
- pici só
- 1 pici őrölt bors
- ½ dl étolaj
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés forró olajban fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és tovább pirítjuk.
Beletesszük az apró darabokra vágott paradicsomot, a zöldborsót a kakukkfüvet, ráöntjük a bort, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha már jónak látjuk a végén megbolondítjuk a provence krémmel, ez lehet meleg szendvicshez való krém is.
Köretként spagetti tésztával tálaltam .Hát nagyon finom érdemes kipróbálni.
Tipp:
Imádom a sürgést forgást a konyhában, ezért próbálok saját elképzelés szerint is főzni. Többek között ez is egy ilyen receptem
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

