Fokhagymás Provence csirke recept
Ők is elkészítették
                            Hozzávalók:
- 1 kg-os csirkemell
 - 40 dkg paradicsom
 - 3 evőkanál provence krém
 - 10 dkg zöldborsó
 - 2 dl házi ketchup ,de lehet bolti is
 - 1 fej vöröshagyma
 - 4 gerezd fokhagyma
 - 1 dl fehérbor
 - 1 csokor petrezselyemzöld
 - 1 tk kakukkfű
 - pici só
 - 1 pici őrölt bors
 - ½ dl étolaj
 
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés forró olajban fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és tovább pirítjuk.
Beletesszük az apró darabokra vágott paradicsomot, a zöldborsót a kakukkfüvet, ráöntjük a bort, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha már jónak látjuk a végén megbolondítjuk a provence krémmel, ez lehet meleg szendvicshez való krém is.
Köretként spagetti tésztával tálaltam .Hát nagyon finom érdemes kipróbálni.
Tipp:
Imádom a sürgést forgást a konyhában, ezért próbálok saját elképzelés szerint is főzni. Többek között ez is egy ilyen receptem
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
											
											
											
											
