Fokhagymás Provence csirke recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg-os csirkemell
- 40 dkg paradicsom
- 3 evőkanál provence krém
- 10 dkg zöldborsó
- 2 dl házi ketchup ,de lehet bolti is
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 tk kakukkfű
- pici só
- 1 pici őrölt bors
- ½ dl étolaj
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés forró olajban fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és tovább pirítjuk.
Beletesszük az apró darabokra vágott paradicsomot, a zöldborsót a kakukkfüvet, ráöntjük a bort, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha már jónak látjuk a végén megbolondítjuk a provence krémmel, ez lehet meleg szendvicshez való krém is.
Köretként spagetti tésztával tálaltam .Hát nagyon finom érdemes kipróbálni.
Tipp:
Imádom a sürgést forgást a konyhában, ezért próbálok saját elképzelés szerint is főzni. Többek között ez is egy ilyen receptem
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.