Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás nyúlsült áfonyamártással recept

Fokhagymás nyúlsült áfonyamártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • Egy nyuszi húsos részei
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 3-4 evőkanál mustár
    • bors
    • fűszerpaprika
    • olaj

    Áfonyamártás hozzávalói

    • 300 g áfonyadzsem
    • 1 dl vörösbor
    • 1 evőkanál étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A nyulat feldarabolom, befűszerezem, sóval, borssal, paprikával.  A fokhagymát megtisztítom, apróra vágom, kevés sót hintek rá, addig keverem, amíg jó pépes lesz, hozzáteszem a mustárt, 2-3 kanál olajat és minden darabot jól bekenek vele, tálba rakom, lefedem, és másnapig hűtőbe teszem.

    Másnap sütőzacskóba rakom, a zacskó száját bekötöm, tűvel megszurkálom a tetejét, tepsibe teszem és 200 fokon egy órát, sütöm, kiveszem a sütőből, elvágom a zacskó tetejét, nem egészen, hogy a keletkezett zsír ne folyjon ki, meglocsolom a saját zsírjával, visszateszem a sütőbe, és szép pirosra sütöm.

    A mártáshoz az áfonyadzsemet kis lábasba tesszük, összeforrósítjuk egy fél dl vörösborral. A maradék vörösborban simára keverjük az étkezési keményítőt, az áfonyához adjuk, lassú forralással besűrítjük.
    Krumplipürével tálaljuk.

    A hús szeleteket tálra rakjuk, külön tesszük az áfonyamártást és krumplipürét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá