Fokhagymás nyúlsült áfonyamártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fokhagymás nyúlsült áfonyamártással

Hozzávalók:

  • Egy nyuszi húsos részei
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 3-4 evőkanál mustár
  • bors
  • fűszerpaprika
  • olaj

Áfonyamártás hozzávalói

  • 300 g áfonyadzsem
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése:

A nyulat feldarabolom, befűszerezem, sóval, borssal, paprikával.  A fokhagymát megtisztítom, apróra vágom, kevés sót hintek rá, addig keverem, amíg jó pépes lesz, hozzáteszem a mustárt, 2-3 kanál olajat és minden darabot jól bekenek vele, tálba rakom, lefedem, és másnapig hűtőbe teszem.

Másnap sütőzacskóba rakom, a zacskó száját bekötöm, tűvel megszurkálom a tetejét, tepsibe teszem és 200 fokon egy órát, sütöm, kiveszem a sütőből, elvágom a zacskó tetejét, nem egészen, hogy a keletkezett zsír ne folyjon ki, meglocsolom a saját zsírjával, visszateszem a sütőbe, és szép pirosra sütöm.

A mártáshoz az áfonyadzsemet kis lábasba tesszük, összeforrósítjuk egy fél dl vörösborral. A maradék vörösborban simára keverjük az étkezési keményítőt, az áfonyához adjuk, lassú forralással besűrítjük.
Krumplipürével tálaljuk.

A hús szeleteket tálra rakjuk, külön tesszük az áfonyamártást és krumplipürét.