Finom, puha, paradicsomos húsgombóc recept
Hozzávalók:
- 25 dkg darált hús
- 1 bögre rizs
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- bors
- oregano
- 1-1 db fehér és piros húsú paprika
- 1 liter paradicsomlé vagy 1 doboz sűrített paradicsom
- 2 evőkanál tk liszt
- 1 evőkanál kókuszolaj
- xilit vagy cukor
Elkészítése:
A rizst sós vízben félig előfőzöm, leszűröm hideg vízzel leöblítem és a húshoz keverem, mehet bele a tojás és a fűszerek. Forró vízbe gombócokat formálok és közepes lángon 20 percig főzöm őket. A mártáshoz a kókuszolajon megfuttatom a lisztet, mehet bele a paradicsomlé vagy sűrítmény (értelem szerűen ezt fel kell húzni vízzel), a fűszerek és a felkarikázott paprika.
Összefőlés után belehempergetem a kifőtt gombócokat. Én személy szerint sós vízben főtt krumplival szeretem. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

