Finom, puha, paradicsomos húsgombóc recept

Hozzávalók:
- 25 dkg darált hús
- 1 bögre rizs
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- oregano
- 1-1 db fehér és piros húsú paprika
- 1 liter paradicsomlé vagy 1 doboz sűrített paradicsom
- 2 evőkanál tk liszt
- 1 evőkanál kókuszolaj
- xilit vagy cukor
Elkészítése:
A rizst sós vízben félig előfőzöm, leszűröm hideg vízzel leöblítem és a húshoz keverem, mehet bele a tojás és a fűszerek. Forró vízbe gombócokat formálok és közepes lángon 20 percig főzöm őket. A mártáshoz a kókuszolajon megfuttatom a lisztet, mehet bele a paradicsomlé vagy sűrítmény (értelem szerűen ezt fel kell húzni vízzel), a fűszerek és a felkarikázott paprika.
Összefőlés után belehempergetem a kifőtt gombócokat. Én személy szerint sós vízben főtt krumplival szeretem. :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »