Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Finom, puha, paradicsomos húsgombóc recept

Finom, puha, paradicsomos húsgombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg darált hús
    • 1 bögre rizs
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • oregano
    • 1-1 db fehér és piros húsú paprika
    • 1 liter paradicsomlé vagy 1 doboz sűrített paradicsom
    • 2 evőkanál tk liszt
    • 1 evőkanál kókuszolaj
    • xilit vagy cukor

    Elkészítése:

    A rizst sós vízben félig előfőzöm, leszűröm hideg vízzel leöblítem és a húshoz keverem, mehet bele a tojás és a fűszerek. Forró vízbe gombócokat formálok és közepes lángon 20 percig főzöm őket. A mártáshoz a kókuszolajon megfuttatom a lisztet, mehet bele a paradicsomlé vagy sűrítmény (értelem szerűen ezt fel kell húzni vízzel), a fűszerek és a felkarikázott paprika.

    Összefőlés után belehempergetem a kifőtt gombócokat. Én személy szerint sós vízben főtt krumplival szeretem. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá