Finom, puha, paradicsomos húsgombóc

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Finom, puha, paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált hús
  • 1 bögre rizs
  • 1 db tojás
  • bors
  • oregano
  • 1-1 db fehér és piros húsú paprika
  • 1 liter paradicsomlé vagy 1 doboz sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál tk liszt
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • xilit vagy cukor

Elkészítése:

A rizst sós vízben félig előfőzöm, leszűröm hideg vízzel leöblítem és a húshoz keverem, mehet bele a tojás és a fűszerek. Forró vízbe gombócokat formálok és közepes lángon 20 percig főzöm őket. A mártáshoz a kókuszolajon megfuttatom a lisztet, mehet bele a paradicsomlé vagy sűrítmény (értelem szerűen ezt fel kell húzni vízzel), a fűszerek és a felkarikázott paprika.

Összefőlés után belehempergetem a kifőtt gombócokat. Én személy szerint sós vízben főtt krumplival szeretem. :)