Fenséges lecsó recept
Hozzávalók:
- 80 dkg paprika
- 5 közepes paradicsom
- 3 közepes vöröshagyma
- 1 gomba konzerv
- 30 dkg kolbász
- só ízlés szerint
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 dl tejföl
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, és az olajon kicsit megfonnyasztjuk.
Rátesszük a karikára vágott kolbászt, a gomba szeleteket, és pár percig sütjük.
Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, kicsivel később a paradicsomot (én meg szoktam pucolni, hogy ne legyen benne a kész ételben a héja).
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, aláöntjük a vizet, és készre sütjük.
Mielőtt levennénk a tűzről, előtte 1-2 perccel hozzáadjuk a tejfölt is.
A fenséges lecsó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


