Fenséges lecsó recept

Hozzávalók:
- 80 dkg paprika
- 5 közepes paradicsom
- 3 közepes vöröshagyma
- 1 gomba konzerv
- 30 dkg kolbász
- só ízlés szerint
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 dl tejföl
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, és az olajon kicsit megfonnyasztjuk.
Rátesszük a karikára vágott kolbászt, a gomba szeleteket, és pár percig sütjük.
Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, kicsivel később a paradicsomot (én meg szoktam pucolni, hogy ne legyen benne a kész ételben a héja).
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, aláöntjük a vizet, és készre sütjük.
Mielőtt levennénk a tűzről, előtte 1-2 perccel hozzáadjuk a tejfölt is.
A fenséges lecsó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »