Fenséges lecsó recept

Hozzávalók:
- 80 dkg paprika
- 5 közepes paradicsom
- 3 közepes vöröshagyma
- 1 gomba konzerv
- 30 dkg kolbász
- só ízlés szerint
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 dl tejföl
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, és az olajon kicsit megfonnyasztjuk.
Rátesszük a karikára vágott kolbászt, a gomba szeleteket, és pár percig sütjük.
Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, kicsivel később a paradicsomot (én meg szoktam pucolni, hogy ne legyen benne a kész ételben a héja).
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, aláöntjük a vizet, és készre sütjük.
Mielőtt levennénk a tűzről, előtte 1-2 perccel hozzáadjuk a tejfölt is.
A fenséges lecsó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »