Feijoada – fekete babragu recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 2 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 dkg marha hátszín
- 50 dkg sertéstarja, csont nélkül
- 30 dkg füstölt sonka
- 30 dkg füstölt kolbász
- 2 csilipaprika
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 50 dkg fekete bab
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A babot előző este beáztatom. A vöröshagymát, a fokhagymát és a csilipaprikát apróra vágom, és a zsírom megpirítom.
A húsokat, a sonkát és a kolbászt egyforma nagyságúra vágom, a babról leöntöm az áztató vizet, majd mindezt hozzáadom a hagymához.
Ízlés szerint sózom, borsozom, felöntöm háromnegyedig vízzel, lefedem, és közepes tűzön puhulásig főzöm.
Az elfőtt levet többször kevés vízzel pótolom.
Ha minden megpuhult, párolt rizzsel tálalom
Tipp:
Ez egy eredeti brazil recept alapján készült étel, amiben a fekete babot helyettesíteni lehet a nálunk kapható bármilyen száraz babbal, a lényeg az, hogy a beáztatott bab együtt főljön puhára a húsokkal. Pont ezért nem ajánlom a konzerv babokat hozzá.
A feijoada – fekete babragu kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 139 kcal
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 8 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 8 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.