Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feijoada – fekete babragu recept

Feijoada – fekete babragu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 50 dkg marha hátszín
    • 50 dkg sertéstarja, csont nélkül
    • 30 dkg füstölt sonka
    • 30 dkg füstölt kolbász
    • 2 csilipaprika
    • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    • 50 dkg fekete bab
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A babot előző este beáztatom. A vöröshagymát, a fokhagymát és a csilipaprikát apróra vágom, és a zsírom megpirítom.

    A húsokat, a sonkát és a kolbászt egyforma nagyságúra vágom, a babról leöntöm az áztató vizet, majd mindezt hozzáadom a hagymához.

    Ízlés szerint sózom, borsozom, felöntöm háromnegyedig vízzel, lefedem, és közepes tűzön puhulásig főzöm.

    Az elfőtt levet többször kevés vízzel pótolom.

    Ha minden megpuhult, párolt rizzsel tálalom

    Tipp:

    Ez egy eredeti brazil recept alapján készült étel, amiben a fekete babot helyettesíteni lehet a nálunk kapható bármilyen száraz babbal, a lényeg az, hogy a beáztatott bab együtt főljön puhára a húsokkal. Pont ezért nem ajánlom a konzerv babokat hozzá.

    A feijoada – fekete babragu kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 139 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá