Feijoada – fekete babragu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Feijoada – fekete babragu

Hozzávalók:

  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg marha hátszín
  • 50 dkg sertéstarja, csont nélkül
  • 30 dkg füstölt sonka
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 2 csilipaprika
  • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
  • 50 dkg fekete bab
  • őrölt bors

Elkészítése:

A babot előző este beáztatom. A vöröshagymát, a fokhagymát és a csilipaprikát apróra vágom, és a zsírom megpirítom.

A húsokat, a sonkát és a kolbászt egyforma nagyságúra vágom, a babról leöntöm az áztató vizet, majd mindezt hozzáadom a hagymához.

Ízlés szerint sózom, borsozom, felöntöm háromnegyedig vízzel, lefedem, és közepes tűzön puhulásig főzöm.

Az elfőtt levet többször kevés vízzel pótolom.

Ha minden megpuhult, párolt rizzsel tálalom

Tipp:

Ez egy eredeti brazil recept alapján készült étel, amiben a fekete babot helyettesíteni lehet a nálunk kapható bármilyen száraz babbal, a lényeg az, hogy a beáztatott bab együtt főljön puhára a húsokkal. Pont ezért nem ajánlom a konzerv babokat hozzá.