Szalonnás káposzta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús
- 20 dkg füstölt szalonna
- egy 75 dkg-os káposzta
- 7 dkg rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál olaj
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a hagymát, a hússal, a félig főtt rizzsel, a tojással, sóval és borssal összedolgozzuk. Közben a káposztát leveleire szedve, sós vízben, puhára főzzük, és a levét lecsurgatjuk. Egy tűzálló tálat hajszálvékony szalonnaszeletekkel kibélelünk, erre egy sor, káposztalevélbe csomagolt kis húsgombócot ültetünk, a tejföllel leöntjük, és a maradék, vékonyra szeletelt szalonnát a tetejére rakjuk. A sütőben addig sütjük, amíg a tetején a szalonnaszeletek ropogósra nem pirulnak (kb. 40 perc).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

